Categories
film

Home – documentaire

Home (2009) van regisseur Yann Arthus-Bertrand krijgt een 8.4 bij de International Movie Database. En niet voor niets. De documentaire is volledig gefilmd vanuit de lucht en laat op deze wijze meer dan vijftig landen zien. Het perspectief resulteert in filmmateriaal van een verbluffende schoonheid. Toch is Home niet de doorsnee natuurdocumentaire (alhoewel de beelden er zeker niet voor onderdoen). De film heeft ook een boodschap. Hij laat zien dat alle problemen van de wereld met elkaar verbonden zijn en toont de keerzijde van industriƫle groei. De centrale boodschap is dat de wereld langzaam op een ramp afstevent. De toekomst lijkt het eerste half uur dan ook uiterst grimmig, maar gelukkig blinkt er in het laatste half uur toch een sprankje hoop aan de horizon. Home is een documentaire die aan het denken zet en absoluut een aanrader.

Bekijk de film hieronder (of via youtube):

http://vk.com/video_ext.php?oid=38995320&id=161977414&hash=beda40cd822fe1b0&hd=3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.