Categories
Nieuws

Groninger steelt van moeder

Groningen – Vandaag stond de 39-jarige Groninger Hendrik G. terecht voor meerdere diefstallen en pogingen tot diefstal. Hij zou onder andere sieraden van zijn moeder hebben gestolen en geprobeerd hebben bij zijn broer in te breken.

De diefstallen werden allen gepleegd in de zomer van 2011. G. was een bekende van de politie en heeft een verleden van drugs en drankgebruik. Hij verklaart dat hij geld nodig had om zijn huur te kunnen betalen. ‘Met mijn broer zal het wel nooit meer goed komen’, zegt de Groninger. Met zijn moeder heeft hij inmiddels weer wel contact. G. werd aangehouden in een gestolen Citroën Berlingo. De Officier van Justitie kan niet bewijzen dat de auto ook door hem gestolen was. G. wordt wel verdacht van witwassen, ‘het voorhanden hebben van de auto, terwijl hij wist dat deze gestolen was’.
De Officier van Justitie vindt dat de G. ‘ongelooflijk diep gezonken’ is door te stelen van zijn familie. Ze eist een gevangenisstraf van 280 dagen, waarvan 170 voorwaardelijk. G. heeft deze 110 dagen al in voorarrest gezeten. De Officier van Justititie stelt verder de voorwaarde dat G. zich moet laten opnemen en mee moet werken aan een afkickprogramma. Advocaat Eenhoorn pleit dat drank weliswaar altijd een probleem is geweest, maar dat G. wel bijna zijn hele leven gewerkt heeft tot het moment dat het mis ging. Hij vindt dat de verdachte een tweede kans verdient. De uitspraak is op 22 december.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.